TIRSAT: paikkoja aistilepoon ja virkistäviin taukoihin

TIRSAT on brändimme monenmuotoisiin aistilepo- ja torkkutiloihin ja -soppeihin

Kun on kyse aistilevosta
"katso, millä kuuntelet!"

Sängynsisäiset tuntumakaiuttimemme olivat käytössä Tall Ships' Races -tapahtumassa Helsingissä

Tuotesarjan nimi on LEPUUTTAJA

Aitoa luontoa ja rentouttavia musiikkitallenteita


TIRSAT-toteutuksissa haluttu äänisisustus on vain "läsnä".  Niissä käytetään erityisiä aistiystävällisiä äänilaitteita, jotka eivät ole kaiuttimia eivätkä kuullosta sellaisilta. Matalat äänet tuntuvat ja soivat tasapainoisesti, mutta eivät "täytä" huonetta ja häiritse muita.

Lepuuttajatkaan eivät ole kaiuttimia eivätkä kuulokkeita, eikä sellaisia ole edes niiden sisällä. Lepuuttajissa äänet tulevat värähtelynä pehmeän kuoren sisältä sekä korviin että tuntumana iholle.

Lepuuttajia käytettäessä voimakkuuden säätö tapahtuu vaistomaisesti: asettelemalla Lepuuttaja mukavasti vaikkapa niskan taakse ja hakemalla hyvä asento. Patjan alle suunnitellun "Petari-mallin" käyttäjä yksinkertaisesti ja vaistomaisesti hakeutuu parhaaseen paikkaan ja asentoon ja tekee tyynyllä "hienosäädön". TIRSAT-laitteissa ei itsessään ole lainkaan säätimiä, vaan perusasetus tehdään esimerkiksi siinä älylaitteessa, josta äänisisältöä toistetaan Bluetooth-yhteydellä.

Käyttäjille annamme aloituspaketin linkkejä, joista aukeaa monipuolinen valikoima äänisisältöä. Osa linkeistä vie maksuttomiin toistopalveluihin, kuten YLE Areena, Soundcloud ja Youtube. Omat tallenteemme ovat DropBoxissa. Parasta kuitenkin yleensä on käyttäjälle entuudestaan tuttu mielimusiikki.

Päiväunenpaikka-popupissa 2013 käytössä olleet omat tallenteemme on editoitu alle puolituntisiksi lepohetkiksi, joissa on "draaman kaari" ja hätkähdyttävät kohdat poistettu. Lepotauon lopussa on "hellä herätysjakso", jotta päivän aktiviteettia on helppo jatkaa virkistyneenä ja aikataulussa.  Seuraavassa on esimerkki yhdestä alle puolen tunnin TIRSAT-hetkestä:

Tässä esimerkissä maestro Timo Korhonen soittaa herkän sovituksen Sakura-melodiasta Nauvossa pidetyssä konsertissa (luvat on) ja sitä säestää Espoossa tallennettu ukkossade. Kuuntelulinkki Dropboxiin aukeaa tästä. Tallennetta voi kuunnella pelkällä selaimella.
    
Yritysveistämö osk - käyntiosoite: c/o URBAN MILL, Betonimiehenkuja 3E, 02150 Espoo - postiosoite PL11, 02601 Espoo
Copyright (c)2019, All Rights Reserved.